Hruškový koláč

Hruškový koláč

Hruškový koláč

50 g změklého másla
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
2 vejce
150 ml mléka
Špetku soli
½ lžičky citrónové kůry
Šťáva z ½ citronu
Hrušky – asi 5 ks

Hrušky oloupejte, přepulte, vykrojte jaderník, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou.
Rozšlehejte žloutek s cukrem a máslem. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva se solí, citronovou kůru, mléko – vyšlehejte a nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků.
Koláčovou (dortovou) formu vyložte pečícím papírem, nalijte polovinu těsta, rozložte hrušky a zalijte zbylým těstem. Na těsto můžeme dát hrušky na ozdobu. Zvolna pečte při 170°C dozlatova asi 30 -40 minut. Já pekla 30 min v Remosce 

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: Hruškový koláč

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.