HOVĚZÍ GULÁŠ

HOVĚZÍ GULÁŠ

HOVĚZÍ GULÁŠ

1 kg hovězí kližky
1 kg cibule
4 lžíce sádla (oleje)
3 lžíce sladké papriky
majoránka, sůl, pepř
(česnek)

Postup:
Hovězí kližku rozkrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme. V hrnci rozpustíme sádlo a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Pak vhodíme kostky masa a krátce je osmahneme. Vše posypeme sladkou paprikou, majoránkou, pepřem a solí. Podlijeme teplou vodou. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas dolijeme vodou a mícháme, až maso změkne. Guláš můžete ochutit prolisovaným česnekem. V případě, že je omáčka příliš řídká použijeme na zahuštění chlebovou kůrku.
Podáváme s knedlíkem a nebo s chlebem.

Přeji dobrou chuť! ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: HOVĚZÍ GULÁŠ

HOVĚZÍ GULÁŠ

HOVĚZÍ GULÁŠ