Jablečný dort

Jablečný dort: Asi 2 kg jablek – zbavit slupek a jádřinců, nakrájet na kousky, podlít vodou (asi ¼ l) a podusit 15-20 m…in dle druhu jablek. Může se přidat jakékoliv čerstvé, mražené i kompotované ovoce (lze použít na podlití i šťávu z kompotu) – výborné jsou meruňky, broskve nebo borůvky, které dají dortu krásnou barvu i chuť. Osladí se dle chuti. Může se přidat i vanilínový cukr. Nakonec se zahustí vanilkovým pudinkovým práškem – 2 balíčky se rozmíchají asi v půl litru vody. Krátce se povaří. Dortová forma se poklade piškoty (na ozdobu se může přidat i jiné ovoce např. pomeranče, kiwi atd.), na to vrstva jablečné hmoty, piškoty, jablka …až je forma plná – zakončuje se jablky a nechá se nejlépe do druhého dne ztuhnout. Jednotlivé kousky dortu se zdobí šlehačkou a posype Grankem nebo strouhanou čokoládou ;-)))
Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách zde: Jablečný dort

Více receptů s jablky:
https://varime-doma.cz/jablka/

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář