Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

600 g polohrubé mouky
60 g cukru
60 g rozpuštěného másla
250 ml vlažného mléka
1 vejce
1 sušené droždí
Větší špetku soli
… jahody
Na polití máslo a na posypání cukr, skořici, mák atd.
Já polévala knedlíky tvarohem (měkký tvaroh + van.cukr + moučkový cukr)

Nejprve smícháme suché suroviny, přidáme rozpuštěné vychlazené máslo, vlažné mléko, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 1-2 hod. vykynout (dle teploty místa kynutí).
Těsto na pomoučněné desce vyválíme, nakrájíme na kostky (cca 24 ks), naplníme jahodami (já je rozmačkala s cukrem), zabalíme, necháme chvilku nakynout a vaříme ve vodě, přikryté cca 15 minut. po vyjmutí ihned propícháme např. jehlou na špízy nebo vidličkou, aby vyšla pára a můžeme podávat.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté jahodové knedlíky

Další recepty na ovocné knedlíky: https://varime-doma.cz/ovocne-knedliky/

Napsat komentář