Něco ze slovenské kuchyně „šalátová polievka“

„šalátová polievka“

Tuto polévku vařila moje maminka, když byl na zahradě přebytek salátu.
…já jí mám moc ráda a s čerstvým pečivem je to pro mne rychlý, výborný oběd 😉

1 hlávkový salát
½ l vody
½ l mléka
2 lžíce másla
2 vrchovatější lžíce hladké mouky
Sůl, ocet
Snítku kopru a kdo nemá rád může dát třeba bobkový list nebo česnek

Salát umyjeme a natrháme na menší kousky.
Do hrnce dáme máslo a 1 lžíci mouky a uděláme jíšku. Pokud použijeme česnek, přidáme ho najemno nasekaný hned do jíšky. Zalijeme vodou, přidáme pokrájený kopr a přivedeme k varu. Poté přilijeme mléko ve kterém jsme rozmíchali druhou lžíci mouky, osolíme a chvíli povaříme. Na závěr přidáme salát, necháme projít varem, ochutíme octem a odstavíme.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Něco ze slovenské kuchyně „šalátová polievka“