SEKANÁ Z MLETÉHO KRŮTÍHO MASA

SEKANÁ Z MLETÉHO KRŮTÍHO MASA

SEKANÁ Z MLETÉHO KRŮTÍHO MASA- jak se peče

SEKANÁ Z MLETÉHO KRŮTÍHO MASA- jak se peče

(mleté hovězí, mleté vepřové maso)
500 g mletého krůtího masa,
1 šlehačka,
sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku,  majoránka, vegeta

Do nádivky:
1 balíček mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice) 1 sklenička sterilizovaných žampionů a nebo 4 velké čerstvé žampiony, 2 syrová vajíčka, 1 lžíci másla.

Anglickou slaninu, trochu strouhanky. Papír na pečení.

Postup:
Mleté maso okořeníme a vlijeme do něho 1 šlehačku a pořádně zamícháme. Necháme asi jednu hodinu odležet v lednici.

Připravíme si nádivku :
V kastrůlku osmahneme cibulku na másle, přidáme žampiony a chvilku dusíme. Přidáme zeleninu, podusíme asi 5 minut, okořeníme solí a pepřem. Nakonec do směsi rozklepneme 2 vejce a pořádně zamícháme.
Vezmeme si papír na pečení, trochu ho posypeme strouhankou a vyválíme na něm maso do tvaru obdélníku, na maso položíme plátky anglické slaniny, na slaninu naneseme rovnoměrně zeleninovou směs. Svineme, vložíme do pekáčku na pečení,
podlijeme vodou a pečeme v troubě asi hodinu a půl.

Přeji dobrou chuť! ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: SEKANÁ Z MLETÉHO KRŮTÍHO MASA

Recipe in English for our international fans: TURKEY MEATLOAF

Sekanou můžeme podávat např.  s domácím chlebem nebo zapečenými brambory

Ostatní recepty sekaná

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář