Svíčková

„Svíčková“
– hovězí maso na smetaně 😉

1 kg zadního hovězího masa
1 cibule
Tuk (slunečnicový olej nebo ztužený tuk)
Zelenina – mrkev, celer, petržel
(dávám mraženou směs – celkem 700g)
Sůl, celý pepř (5 ks), nové koření (5 ks), bobkový list (3 Ks)
Smetana + hladká mouka na zahuštění

Svíčková s domácím kynutým knedlíkem

Svíčková s domácím kynutým knedlíkem

Na oleji zpěníme cibulku, dáme maso a opečeme ze všech stran, přidáme zeleninu, sůl a koření, zalijeme vařící vodou a dusíme na plotně nebo přikryté pečeme doměkka. Vychladíme a dáme do lednice. Druhý den vyndáme maso, omáčku přivedeme k varu, můžeme vybrat většinu koření, zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali mouku a rozmixujeme nebo propasírujeme. Maso nakrájíme a před podáváním ohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
„správná“ svíčková se asi dělá jinak, ale tento recept mám přes 20 let – dostala jsem ho od kolegyně a všem chutná.

Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na naší FB stránce zde:  Svíčková – Hovězí na smetaně


Napsat komentář