Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

4 žloutky
150 g moučkového cukru
250 g Hery
…vyšlehat do pěny a přidat
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
…promíchat šlehačem a pak nejlépe rukou
Vznikne tužší těsto. Kousek těsta (asi jako pěst) dáme do lednice ztuhnout. Zbytek těsta rozválíme na plech vyložený pečícím papírem, na těsto nastrouháme jablka, potřeme „sněhem“ (ze 4 bílků vyšleháme sníh a všleháme 150 g moučkového cukru) a nastrouháme zbytek těsta, které jsme si dali ztuhnout do ledničky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40 min.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hraběnčiny řezy

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.2]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář