AMERICKÝ DÝŇOVÝ PÁJ

AMERICKÝ DÝŇOVÝ PÁJ

AMERICKÝ DÝŇOVÝ PÁJ

Těsto:
200 g mouky
50 g cukru
100 g másla
špetka soli, 1 lžička citrónové kůry
1 vejce
Všechny přísady prohněteme. Zapékací mísu na páj vyložíme těstem, vytvarujeme okraj (vyzdobíme hvězdičkami vykrojenýma ze zbylého těsta). Těsto propíchneme na několika místech vidličkou a necháme hodinu odpočívat v chladničce.

Náplň:
500 g dužiny z dýně (můžete použít kupované pyré z dýně)
3 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce jablečné šťávy
250 g cukru
2 vejce
špetka soli, špetka kardamonu a strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mletého zázvoru a mleté skořice
1/2 lžičky nového koření
1 lžička vanilkové esence
250 g Tatra- kondenzovaného mléka

Dužinu z dýně nakrájíme, přidáme citrónovou a jablečnou šťávu a uvedeme do varu. Vaříme do měkka. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme.
Vejce smícháme s cukrem, kořením, solí, kondenzovaným mlékem a vmícháme do dýňové směsi.

Zapékací mísu s těstem dáme do předehřáté trouby při 200 °C a asi 15 minut předpečeme.

Potom nalijeme na těsto náplň a uhladíme. Páj znovu dáme do trouby a pečeme dalších 60 minut.

Přeji dobrou chuť! -)… Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: AMERICKÝ DÝŇOVÝ PÁJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.