BROWNIES

BROWNIES

BROWNIES

1 balíček vanilkového cukru, sůl, 125 g másla, 100 g čokolády na vaření, 250 g cukru, 125 g polohrubé mouky, 4 vejce. (Do této buchty se nedává kypřící prášek). Bez kypřícího prášku tato buchta zůstane jakoby zdrclá a nízká a vlhčí, to dělá tu skvělou chuť brownies .
Na ozdobu:
Jádra vlašských ořechů a čokoládová poleva

Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky a rozehřejeme v horké lázni společně s máslem. Vmícháme cukr, vanilkový cukr a vejce. Potom čokoládu odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Směs trochu osolíme a vmícháme mouku. Plech vymažeme a vysypeme moukou a těsto na něj rozprostřeme. Troubu rozehřejeme na střední teplotu a brownies v ní pečeme asi 30- 40 minut.
Necháme vychladnout a nakrájíme na čtvercové řezy. Připravíme si čokoládovou polevu a pomocí ní na každý řez lepíme půlky vlašských ořechů.

Přeji dobrou chuť!:-) ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: BROWNIES

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.