KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

1 květák, bujón kuřecí, 60 g hladké mouky, 50 g másla, šálek mléka, sůl, špetka
muškátového květu, petrželka, 1 vejce, 1,4 l vody.
Květák očistíme, vložíme do vody a vaříme asi 10 minut s kuřecím bujónem.
Mezitím na pánvičce rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Květák vyjmeme z vody, vývar zahustíme připravenou jíškou a vaříme 20 minut. Polévku okořeníme muškátovým květem a vložíme do ní květák, který jsme rozebrali na růžičky. Zjemníme ji mlékem, chvíli ještě povaříme a pak sejmeme z ohně. Když se polévka přestane vařit, vmícháme do ní rozšlehané vejce.
Dochutíme ji solí a přidáme nasekanou petrželku.

Přeji dobrou chuť! 🙂 ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

ENG: cauliflower-soup