Telecí medailonky se šalvějí

Telecí medailonky se šalvějí

telecí kýtu
parmskou šunku
čerstvé šalvějové lístky
sůl, pepř
slunečnicový olej

Z telecí kýty nakrájíme plátky a jemně naklepeme klouby prstů, aby se nenarušila struktura masa. Maso osolíme a opepříme, položíme plátek parmské šunky a jeden lístek šalvěje, který k masu připevníme párátkem – jen k povrchu ne skrz!
Na pánvi rozehřejeme olej a maso krátce opečeme z obou stran jako steaky a začínáme stranou s lístkem šalvěje.
Jako příloha se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše

K tomuto jídlu vybral profesionální sommelier toto víno: Víno Mikulov SC Chardonnay 2012 pozdní sběr

Dobrou chuť při snoubení přeje Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách:  Telecí medailonky se šalvějí

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Napsat komentář