Králík
3 mrkve, kousek celeru a malou petržel
Cibule
Sůl, červená paprika (koření), pepř
Slunečnicový olej
Smetana, hladná mouka
Na oleji si trochu osmažíme cibuli, přidáme červenou papriku, naporcované maso a trochu opečeme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme (já kvůli dětem pepř nedávám), přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a petržel (pokud nemám zeleninu čerstvou, tak přidám mraženou směs na svíčkovou) a pak už dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme a obereme z kostí. Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Nakonec omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a můžeme omáčku ještě přelít přes síto, aby byla opravdu jemná 😉 Do omáčky dáme maso a můžeme podávat nejlépe s houskovým knedlíkem, ale hodí se i těstoviny.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí králík na smetaně