Vepřový závitek

Vepřový závitek

Řízky – plátky z vepřové kýty
Šunka nebo anglická slanina
Plnotučná hořčice
Vařený vajíčko
Sterilovaná okurka
Čerstvá červená paprika
Párek
Sůl, pepř, mletá červená paprika
Tuk – olej nebo sádlo
Cibule
Anglická slanina
Čerstvá červená, žlutá a zelená paprika
Hladká mouka na zahuštění

Nejprve si naklepeme maso, z obou stran osolíme, trochu opepříme a vnitřní stranu potřeme hořčicí, položíme plátky šunky nebo slaniny, do prostřed dáme kousek okurky, ¼ vajíčka, kousek párku, červenou papriku, zavineme a spojíme párátkem a lehce poprášíme mletou červenou paprikou.
Na tuku si dozlatova opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme maso, které ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme asi hodinu. Maso vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, chvilku povaříme, zahustíme moukou, vrátíme prohřát maso a podáváme s rýží.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřový závitek

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář