500 g kuřecích prsou – mírně naklepat a osolit
Na marinádu:
5 lžic olivového oleje
1 lžíci pravé sójové omáčky (ne od Vitany!)
1 lžíci octa Balsamico
1 lžičku plnotučné hořčice
1 lžičku medu
3 stroužky česneku – nakrájet na plátky
Na omáčku:
Plechovku krájených rajčat
Hrst čerstvé nasekané bazalky
Suroviny na marinádu smícháme a naložíme do ní maso. Necháme pár hodin uležet.
Poté z masa trochu setřeme marinádu – hlavně česnek, který se nám připálil a dáme na horkou pánev potřenou olejem. Maso opečeme z obou stran a vyjmeme na talíř. Do výpeku přidáme rajčata a zbytek marinády s česnekem, trochu provaříme, přidáme bazalku a ihned servírujeme.
Jako příloha se hodí: rýžové nudle, těstoviny nebo rýže.
K tomuto jídlu vybral profesionální sommelier toto víno: Víno Mikulov SC Sauvignon 2012 pozdní sběr
Dobrou chuť při snoubení přeje Andrea
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuřecí steak s rajčatovou omáčkou