SEGEDÍN Z UZENÉHO KUŘETE

SEGEDÍN Z UZENÉHO KUŘETE

SEGEDÍN Z UZENÉHO KUŘETE

SEGEDÍN Z UZENÉHO KRŮTÍHO

SEGEDÍN Z UZENÉHO KRŮTÍHO

(krůtí uzené maso )
4 uzená kuřecí stehna
2 cibule
1 lžíce kmínu
3 lžíce sladké papriky
400 ml vody
400 g kysaného zelí
200 ml smetany ke šlehání
olej
sůl,pepř
Postup:
Z kuřecích stehen obereme maso a nakrájíme ho na hrubé kousky. Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15 -20 minut. Na závěr zjemníme smetanou a krátce povaříme.
Podáváme s knedlíky a nebo s chlebem.

Přeji dobrou chuť! 🙂  ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich fb stránkách: SEGEDÍN Z UZENÉHO KUŘETE

Recipe in English for our international fans: SZEGED SAUCE WITH SMOKED CHICKEN

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.