ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

3 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
250 g másla
6 lžic oleje
2 lžíce kakaa

Tvarohová náplň:
3 kostky tvarohu
250 ml mléka
1/2 hrnku cukru (můžete přidat cukru trochu více)
1 vanilkový cukr
3 vejce

Postup:
Suroviny na těsto (kromě kakaa) promícháme jako drobenku (konzistence bude drobenková).
Směs rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao. Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozložíme rovnoměrně kakaovou část.
Na náplň smícháme suroviny určené na tvarohovou náplň a použijeme tyčkový mixér.
Na drobenkové těsto nalijeme tvarohovou náplň a povrch posypeme zbytkem těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba cca 45 minut.

Přeji dobrou chuť! 🙂  ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich fb stránkách: ŠVÉDSKÝ KOLÁČ

ENG: swedish-pie

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.