300-500 g zeleného chřestu
1 cibuli
2 lžíce másla
3 brambory
250 ml smetany
sůl, pepř, muškátový květ a čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Chřest důkladně omyjeme. Odřízneme pár hlaviček na ozdobu polévky a uvaříme zvlášť ve vodě. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme na menší
kousky nakrájený chřest, chvilku podusíme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky brambory a uvaříme do měkka. Polévku rozmixujeme dohladka, zalijeme smetanou, okořeníme- sůl, pepř, muškátový květ a krátce prohřejeme.
Na talíři ozdobíme kousky vařených chřestových hlaviček, krutony a bylinkami.
Přeji dobrou chuť! 🙂 ..Reny 🙂
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/asparagus-soup/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich fb stránkách: CHŘESTOVÁ POLÉVKA