Vepřovou panenku očistíme, posolíme a zabalíme do alobalu. Můžeme před pečením orestovat, tato je však rovnou daná do alobalu. Po cca 20min panenku otočíme a dopečeme. Nesmíme však péct dlouho, aby se nevysušila a zůstala pěkně šťavnatá.
Mezitím si uvaříme brambory a připravíme omáčku. Potřebujeme naložený pepř, máslo a smetanu. Na rozehřáté máslo přidáme naložený pepř (já ho předtím ještě trochu nadrtila lžičkou) přidáme bujon ve vaničce a zalijeme smetanou. Vařené brambory jsem posypala lehce kořením BBQ a na másle opekla.
Přeji dobrou chuť, Markéta
K tomuto jídlu vybral profesionální sommelier víno Mikulov Sommelier Club Frankovka 2011 pozdní sběr. Koupíte ho zde: Frankovka
K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich FB stránkách: Vepřová panenka se smetanovou pepřovou omáčkou