Flambovaná palačinka

Flambovaná palačinka

Hotové palačinky
Krupicový cukr
Šťáva z pomeranče a citronu
Alkohol s menším obsahem alkoholu (likér) – my jsme použili domácí šípkový likér
„tvrdý“ alkohol (s obsahem alkoholu minimálně 35%)

Na pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme šťávu, likér a necháme karamel rozpustit, vložíme – „vykoupeme“ palačinku z obou stran, přeložíme, přilijeme „tvrdý“ alkohol a opatrně zapálíme. Když dohoří, vyjmeme na talíř a přelijeme a ozdobíme šlehačkou.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Flambovaná palačinka

Ostatní obdobné recepty:Palačinky

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář