Banánovo-čokoládový mls

Banánovo-čokoládový mls

(pozor! Krém se připravuje den předem!)

Piškotový korpus:
200 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
10 lžic oleje
10 lžic vlažné vody
4 vejce
1/2 prášku do pečiva

Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný tukem a moukou vysypaný vyšší plech a povrch uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut na 170 °C. Necháme vychladnout, potřeme marmeládou, poklademe banány, potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme v chladu odležet.

Marmeládu a banány, čokoládu na ozdobu

Krém:
150 ml vody
150 g HERY
150 g čokolády na vaření
3 plátky želatiny

Do vody dáme Heru, čokoládu a přivedeme k varu. Po rozpuštění mixujeme ponorným mixérem asi 3 minuty a necháme do druhého dne v chladu. Druhý den vyšleháme, přidáme želatinu připravenou dle návodu a vyšleháme a ihned naneseme na banány.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Banánovo-čokoládový mls

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář