Jelení se šípkovou omáčkou

jelení se šípkovou omáčkou

Postup je stejný, jako u svíčkové. Tedy maso se naloží na mrkev, celer a cibuli. Přidá se bobkový list, nové koření a celý pepř. Posype se tymiánem, maso se nasolí a zakape octem a polije rozehřátým máslem. Takto naložené maso se dá přes noc do lednice. Druhý den se maso podlije a peče do změknutí. Když je maso měkké, vyndá se a zelenina se rozmixuje, přidá se červené víno a šípková marmeláda. Vše opět mixujeme. Ještě jsem trochu dosolila. Maso je dozdobené také šípkovou marmeládou.

Domácí hrníčkový knedlík:
2 housky nakrájené na kostičky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
nakrájená slanina (uzenina)
a nakonec sníh z bílků

Hrnečky se vymažou máslem a vysypou moukou a naplní se směsí. Když se voda vaří, hrnečky se ponoří a na mírném ohni se vaří cca 25min. Poté se vyklopí a nakrájí.

Tak si nechte chutnat, Markéta

K tomuto jídlu doporučil profesionální sommelier víno Habánské sklepy Zweigeltrebe 2011 pozdní sběr. Koupíte ho zde: Habánské sklepy

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich fb stránkách: Jelení se šípkovou omáčkou

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Napsat komentář