Na těstíčko:
2 vejce
3 lžíce cukru moučka (dle kyselosti jablek)
50 ml mléka
50 ml bílého vína
6 – 8 lžic hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
špetku soli
…dále:
jablka
olej na smažení
skořicový cukr
na ozdobu: šlehačku a karamel
žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, víno a vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto je husté asi jako na bábovku.
Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a vykrajovátkem vykrojíme jádřinec. Obalujeme v těstíčku a smažíme z obou stran v oleji. Vyndáme na papírový ubrousek a ihned podáváme posypané skořicovým cukrem.
K tomuto jídlu vybral profesionální sommelier: Bohemia Sekt demi sec
Dobrou chuť při snoubení přeje Andrea
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablka ve vinném těstíčku