Na tatarský biftek by se správně měla použít pravá svíčková. My jsme zvolili falešnou svíčkovou, konkrétně kulatou plec. Maso se má správně naškrábat, ale my ho kupovali kilo, tak jsme ho nechali u řezníka třikrát přemlít a doma jsme ještě nožem nasekali křížem krážem :-). Do hromádky takto připraveného masa se udělá důlek a vloží se do něj vaječný žloutek. Kolem se připraví všechny ingredience, které nám chutnají a měly by v českém tataráku být. Tedy sůl, pepř, cibule, kečup, hořčice, příp. červená paprika. Každý si namíchá svůj tatarák tak, jak má rád. Tataráček podáváme s topinkou, potřenou česnekem.
Dobrou chuť, přeje Markéta
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Tatarský biftek
K tomuto pokrmu profesionální sommelier doporučuje toto víno: Víno Mikulov, Sommelier Club Cabernet Sauvignon 2012 pozdní sběr rosé