Divoké hovězí

Divoké hovězí

500g hovězího masa (může být i přední)
1 velká cibule
½ lžičky tymiánu
½ lžičky koření na zvěřinu
5 kuliček jalovce
trochu oleje
hrst sušených hub
2 lžíce rumu
Sůl
Na vyvaření malou smrkovou větvičku
hladká mouka na zahuštění
na ozdobu brusinky a zakysanou smetanu

Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na drobno. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a přidáme sušené předem namočené houby, koření a sůl. Přilijeme rum, aby maso rychle změklo, promícháme, na vrch dáme větvičku a dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme větvičku a zahustíme moukou rozkvedlanou v troše studené vody (naléváme přes sítko). Za občasného míchání ještě asi 10 minut povaříme na mírném ohni.

Příloha: chlebové knedlíky

4 plátky chleba
1 vejce
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek vlažné vody
1 prášek do pečiva
Sůl

Smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl, hrnek vody, vejce. Pak přidáme chleba nakrájený na kostičky a pokud je těsto moc řídké, přidáme mouku.
Z těsta vyválíme 2 šišky knedlíků a vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

K tomuto jídlu vybral profesionální sommelier toto víno: Habánské sklepy Rulandské modré 2011 pozdní sběr

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Divoké hovězí

Dobrou chuť při snoubení přeje Andrea