Jablečná čokoláda („Nutela“)

Jablečná čokoláda („Nutela“)

3 kg očištěných a nakrájených jablek
½ l vody
1 vanilkový cukr
½ kg cukru (i více – dle kyselosti jablek)
100 g kakaa
100 g čokolády na vaření
1 želírující přípravek na marmelády (na 1kg ovoce) + 5 lžic cukru

Jablka dáme do hrnce, podlijeme vodou a podusíme. Potom rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny. Na závěr želírující přípravek smíchaný s cukrem. Povaříme 3 minuty, naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme na 5 min. dnem vzhůru.

Děti ji jí samotnou, ale nejraději jí používám na koláčky místo povidel 😉

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečná čokoláda („Nutela“)

Příspěvek byl publikován v rubrice Marmelády a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář


Připojte se k nám na Facebooku: