Tradiční trhanec s jablky

Tradiční trhanec s jablky

(z „Česko vaří s Pohlreichem“)
200 g hladké mouky
4 vejce
250 ml mléka
špetku soli
2 lžíce vanilkového cukru
50 g rozinek (u nás je nejíme, tak jsme nedali)
máslo 2 lžíce
krupicový cukr
vlašské ořechy
2-3 jablka, oloupaná a nakrájená na kousky
cukr moučka na posypání

V míse vyšleháme žloutky s cukrem a solí, přidáme mléko, mouku a ušleháme. Vzniklou směs necháme chvíli odpočinout a pak do ní opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Ve velké, vysoké pánvi rozpustíme máslo, vlijeme připravené těsto, zasypeme rozinkami a pod pokličkou pomalu pečeme. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm. Když je těsto z jedné strany hotové, otočíme a necháme dojít. Upečenou placku natrháme na menší kousky a vyjmeme z pánve. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme na kousky nakrájené jablko, ořechy a promícháme. Na závěr vrátíme natrhané těsto a naposledy vše promícháme. Na talíři zlehka posypeme moučkovým cukrem

Andrea P. (tuhle mňamku mi k snídani, druhý den po vysílání, udělal můj přítel Marek Š.)

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tradiční trhanec s jablky

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.