30 g másla
3 lžíce olivového oleje
1 cibule – nakrájená najemno
3 stroužky česneku – drcené
1 lžíce tymiánových lístků
80 ml brandy (nebo Fernetu)
250 g změklého másla
1 kg očištěných kuřecích jater
85 ml smetany na šlehání
sůl a čerstvě namletý pepř
Na másle a oleji lehce osmažíme cibuli, přidáme játra a orestujeme. Přidáváme postupně česnek, tymián, brandy a dusíme dle chuti (méně – bude paštika růžovější).
Vše dáme do mísy a přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a ponorným mixérem řádně rozmixujeme. Aby byla paštika krásně jemná, ještě propasírujeme přes síto.
Formu na „srnčí hřbet“ vyložíme potravinářskou fólií, naplníme paštikou a zabalíme fólií. Necháme pár hodin v lednici uležet.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuřecí játrová paštika