Kynuté lívance

Kynuté lívance

300 g hladké mouky
500 ml vlažného mléka
1 vejce
½ kostky droždí (20 g)
½ balíčku vanilkového cukru
2 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
Špetku soli
Špetku strouhané citronové kůry

Vše smíchat (šlehat na nízké otáčky) a nechat vykynout dle teploty místa 30-60 minut.
Pánev potřeme mašlovačkou olejem a malou naběračkou naléváme (tvoříme) lívanečky, nebo použijeme lívanečník. Smažíme z obou stran.
Podáváme s marmeládou, tvarohem, ovocem nebo s cukrem a skořicí.

Já jsem použila tvaroh (měkký tvaroh + moučkový cukr + vanilkový cukr + pár kapek citronové šťávy = vyšlehat) a ovoce (mražené ovoce jahody, rybíz, borůvky… jsem v kastrůlku nechala přejít varem, osladila a zahustila bramborovým škrobem rozmíchaným v trošce vody)

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté lívance

 

Související lívancové recepty:

Babiččiny kynuté lívance
Lívance s banánem
Lívance s ovesnými vločkami a jogurtem
Americké lívance
Lívance z podmáslí
Kynuté lívance
Jablečné lívanečky
Tvarohové lívanečky

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.