Recept jsem našla na internetu, ale malinko jsem si ho pozměnila 😉
Korpus:
1 hrneček polohrubé mouky
¾ hrnečku krupicového cukru
¾ hrnečku granka
1 hrneček oleje
4 vejce
1 prášek do pečiva
Dále 150 ml vychlazené kávy (dala jsem 2 lžičky instantní kávy + 1 lžičku cukru)
Na potření meruňkový džem
Poleva:
200 ml šlehačky 33%
200 g mléčné čokolády Milky
– vařit do zhoustnutí
Všechny suroviny na korpus vyšleháme a vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. A pečeme na 180°C asi 40 minut dle trouby a velikosti formy
Po upečení a vychlazení korpus rozřízneme napůl. První díl položíme rovnou na tác (talíř) na kterém chceme dort mít (už ho pak nepřendáme), ale použijeme jako „mantinely“ formu (beze dna), polijeme polovinou kávy, potřeme džemem, přiklopíme druhým těstem a opět polijeme kávou a pak polevou. Necháme pár hodin uležet v chladu. (já jsem udělala polevu málo hustou – vpila se mi, tak jsem ještě dozdobila polevou z čokolády + nastrouhanou čokoládou 😉 )
Dort je hodně vláčný a sladký čokoládový 😉 …no chutnal nám! 😉
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách:
Jednoduchý čokoládovo-kávový dort (Milka dort)