Rychlý koláč (dort) hrk – hrk

Rychlý koláč (dort) hrk – hrk

Mé oblíbené těsto na korpus (na celý plech, na dortovou formu ½ dávky!)

200 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
10 lžic oleje
10 lžic vlažné vody
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
Pokud chcete tmavý korpus, přidejte 2 lžíce kakaa

Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný tukem a moukou vysypaný vyšší plech a povrch uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut na 170 °C. Necháme vychladnout.

Krém:
2 malé plechovky mandarinkového kompotu i se šťávou
2 vanilkové pudinky bez vaření  (prášek k přípravě pudinku za studena! …nééé klasický!!!)
2 smetany na šlehání (dávám 1 x 33% a 1 x 12%)
Dát do plastové dobře uzavíratelné nádoby a třeseme dokud krém neztuhne (hrk – hrk) 😉

Krém rozetřeme na upečené a vychlazené těsto, můžeme pocákat čokoládovou polevou a dáme uležet.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlý koláč (dort) hrk – hrk

Vybrat jiný dort

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.