Mé oblíbené těsto na korpus (na celý plech, na dortovou formu ½ dávky!)
200 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
10 lžic oleje
10 lžic vlažné vody
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
Pokud chcete tmavý korpus, přidejte 2 lžíce kakaa
Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný tukem a moukou vysypaný vyšší plech a povrch uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut na 170 °C. Necháme vychladnout.
Krém:
2 malé plechovky mandarinkového kompotu i se šťávou
2 vanilkové pudinky bez vaření (prášek k přípravě pudinku za studena! …nééé klasický!!!)
2 smetany na šlehání (dávám 1 x 33% a 1 x 12%)
Dát do plastové dobře uzavíratelné nádoby a třeseme dokud krém neztuhne (hrk – hrk) 😉
Krém rozetřeme na upečené a vychlazené těsto, můžeme pocákat čokoládovou polevou a dáme uležet.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlý koláč (dort) hrk – hrk