Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Jablečný štrůdl z tvarohového těstaŠdrůdl

250 g nízkotučný tvaroh (vanička)
450 g hladké mouky
250 g tuk na pečení (Hera)
1 prášek do pečiva
1kg jablek
skořice, cukr krystal, moučkový cukr

Tvaroh, mouku, tuk a prášek do pečiva zpracujeme v hladké těsto, které necháme cca 2 hodiny v chladničce uležet.

Z těsta vyválíme 4 placky (nohavice),  na těsto naklademe strouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí a těsto zavineme.  Můžeme potřít rozšlehaným žloutkem.

Pečeme ve vyhřáté troubě, na plechu s pečícím papírem, při teplotě 180 C asi 20 minut.

Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť

Více jablečných receptů;
Více štrůdlových receptů

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Roman Viták. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.