300g brioškového chleba (já ho kupovala přes internet, možno koupit v Makru, či DM drogerii ve zdravé výživě)
150ml smetany na vaření
65g másla
1 vanilkový cukr
140g třtinového cukru
3 vejce + ještě 2 žloutky
4 lžíce amareta
Vyšleháme vejce, žloutky a třtinový cukr do pěny. Určitě doporučuji v robotu, v ruce se to tak nevyšlehá. Do kastrolu nalijeme smetanu, přidáme máslo a vanilkový cukr a přivedeme k varu. Nakonec se přidá amareto. Do této směsi přidáme na kostičky nakrájený brioškový chlebík a necháme 20minut odpočinout. Mezitím si předehřejeme troubu na 160°C, směs nalijeme do vymazané formy, posypeme mandlemi a dáme péct na cca 20-30minut.
Podáváme horké. Přidala jsem k pudingu ještě uvařenou hrušku ve skořici a vanilkovou zmrzlinu. Vše zakapané karamelem.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Brioškový puding s mandlemi
Přeji Vám příjemné mlsání, Markéta
K tomuto pokrmu profesionální sommelier doporučuje Bohemia Sekt, který koupíte zde: Bohemia Sekt