Karlovarské hovězí na smetaně s tymiánem

hovězí na smetaně

600g hovězího masa (já použila zadní)
100g anglické slaniny
200ml bílého vína
4lžíce olivového oleje
1 cibule
s stroužky česneku
1l převařené minerálky
2 lžíce octa (vinný, jablečný)
3 bobkové listy
2 snítky tymiánu
200ml smetany na vaření
solamyl, nebo hl. mouka na zahuštění
sůl a pepř

Maso nakrájíme na kousky. Zalijeme převařenou minerální vodou, ale vychlazenou! Přidáme ocet, tymián, bobkové listy a na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Přikryjeme a dáme přes noc do lednice.
Druhý den vše přecedíme a vyndáme maso. Nálev necháme projít varem, pěnu sesbíráme! Na olej dáme anglickou slaninu, pokrájenou na kostičky a přidáme cibuli a česnek z nálevu a restujeme. Když začne cibulka hnědnout, přidáme maso a restujeme. Zalijeme převařeným nálevem, přidáme víno, osolíme a opepříme, přikryjeme a pomalu dusíme, až je maso měkké. Měkké maso vybereme a omáčku zahustíme. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Pak omáčku přecedíme přes jemné síto. My podávali s rýží.

Nechte si chutnat, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách:  Karlovarské hovězí na smetaně s tymiánem

K tomuto jídlu vybral profesionální sommelier toto víno-Mikulov Sommelier Club Rulandské šedé 2012 pozdní sběr. Koupíte ho zde: Rulandské šedé

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Napsat komentář