V pořadí třetí recept z naší letní akce „Snoubení vín a pokrmů“ je právě tady:
4 plátky vepřové krkovice
4 lžíce dijonské hořčice
špetka zázvoru (opravdu špetka na plátek!)
rozmarýn
zelená petržel
2 bobkové listy
3 stroužky česneku
30ml sójové omáčky
3 střední mrkve
pórek
kysaná smetana
1 litr kuřecího vývaru
Maso naklepeme, posolíme, opepříme, pomažeme hořčicí (cca 1lžička na plátek). Posypeme lehce zázvorem, přidáme rozmarýn a nasekanou petržel. Maso zabalíme a zavážeme potravinářským provázkem. Na olivovém oleji osmahneme po všech stranách a maso odložíme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev a pórek (větší kousky) a restujeme. Když je zelenina hotová, přendáme jí i s masem do nádoby, ve které budeme zapékat a zalijeme kuřecím vývarem. Když nemáme vývar, můžeme si pomoci bujónem. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 170°C cca 2hodinky i méně. Hotové maso zbavíme provázků a nakrájíme na plátky. Ze šťávy vyndáme bobkové listy a vše rozmixujeme do hladka. Poté přidáme kysanou smetanu. Podle chuti můžeme ještě dosolit, či přidat pepř. Jako přílohu jsme použili malé nové brambory.
Tak si nechte chutnat
Markéta
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s dijonskou hořčicí a bylinkami
Profesionální sommelier vybral k tomuto jídlu Víno Mikulov Sommelier Club Sauvignon 2011 pozdní sběr: Koupíte ho zde: Mikulov Sommelier Club Sauvignon