Vepřová roláda s dijonskou hořčicí a bylinkami

roládka s hořčicí a bylinkami

V pořadí třetí recept z naší letní akce „Snoubení vín a pokrmů“ je právě tady:

4 plátky vepřové krkovice
4 lžíce dijonské hořčice
špetka zázvoru (opravdu špetka na plátek!)

rozmarýn

zelená petržel

2 bobkové listy

3 stroužky česneku

30ml sójové omáčky

3 střední mrkve

pórek

kysaná smetana

1 litr kuřecího vývaru

Maso naklepeme, posolíme, opepříme, pomažeme hořčicí (cca 1lžička na plátek). Posypeme lehce zázvorem, přidáme rozmarýn a nasekanou petržel. Maso zabalíme a zavážeme potravinářským provázkem. Na olivovém oleji osmahneme po všech stranách a maso odložíme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev a pórek (větší kousky) a restujeme. Když je zelenina hotová, přendáme jí i s masem do nádoby, ve které budeme zapékat a zalijeme kuřecím vývarem. Když nemáme vývar, můžeme si pomoci bujónem. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 170°C cca 2hodinky i méně. Hotové maso zbavíme provázků a nakrájíme na plátky. Ze šťávy vyndáme bobkové listy a vše rozmixujeme do hladka. Poté přidáme kysanou smetanu. Podle chuti můžeme ještě dosolit, či přidat pepř. Jako přílohu jsme použili malé nové brambory.

Tak si nechte chutnat

Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřová roláda s dijonskou hořčicí a bylinkami

Profesionální sommelier vybral k tomuto jídlu Víno Mikulov Sommelier Club Sauvignon 2011 pozdní sběr: Koupíte ho zde: Mikulov Sommelier Club Sauvignon

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]