Grilované žampiony s bylinkovým máslem

grilované žampiony

A protože je léto a k létu patří grilování, máme tady pro Vás další tip v rámci letní akce „Snoubení vín a pokrmů“.

Tedy očištěné a nohou zbavené klobouky žampionů (příp. bedel) pokapeme olivovým olejem, posolíme a opepříme. Plníme bylinkovým máslem (buď koupíme, nebo děláme vlastní). Já dělala vlastní z půl kostky měkkého másla. Koření dáváme takové, jaké nám chutná. Použila jsem koření B.B.Q., čerstvou pažitku a česnek. Tedy zhruba jedna lžička na jeden klobouk. Pokládáme na rozpálený gril ( na alobal) a necháme zlehka grilovat. Doporučuji podávat s bagetkou, kterou můžeme namáčet do rozpuštěného bylinkového másla. A samozřejmě se zeleninou.

Tak si nechte chutnat u grilu, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Grilované žampiony s bylinkovým máslem

K tomuto jídlu profesionální sommelier doporučil víno Habánské sklepy Rulandské šedé.  Koupíte ho zde: Rulandské šedé