1 hlávka zelí střední velikosti
500 g mletého masa
300 g anglické slaniny
4 sklenky rýže
2 cibule
1 malý sladký kečup
1 malý rajský protlak
sůl, pepř
(můžete dát i čerstvě nakrájené houby i uzené maso)
olej
1 lžíce sladké papriky
Postup:
Vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí uvaříme na páře anebo v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a postupně odlupujeme měkké listy.
Ve velké míse smícháme mleté maso s anglickou slaninou (můžete ji s cibulkou osmahnout na oleji), přimícháme kečup, protlak, okořeníme, přidáme napolo uvařenou rýži a vše důkladně promícháme. Směs se potom zabalí do zelných listů.
Ve velkém hrnci zelné listy poskládáme na sebe a zalijeme nálevem …
Nálev : Voda, ocet, sůl, cukr (má to být sladkokyselý nálev)…Posypeme vrch 1 lžící sladké papriky …Pozvolna vaříme jednu hodinu.
Hotové šulky podáváme se zakysanou smetanou. Šulky jsou dobré i studené.
Přeji dobrou chuť! 🙂 ..Reny 🙂
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: PLNĚNÉ ZELNÉ LISTY neboli Šulky