MUTABAL (baklažánová pomazánka)

MUTTABAL (baklažánová pomazánka)

MUTABAL (baklažánová pomazánka )

MUTABAL (baklažánová pomazánka)

MUTABAL (baklažánová pomazánka)

1 střední baklažán (lilek)
citrónová šťáva z jednoho citrónu
2-3 stroužky česneku
5 lžic Tahini
1 hrníček bílého jogurtu
olivový olej
nasekanou petrželku
červenou papriku
sůl
Postup :
Baklažán propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby do měkka. Peče se přibližně hodinu.
Upečený baklažán zchladíme, rozřízneme podélně a vydlabeme z něj dužinu. Slupku vyhodíme. Rozmixujeme v ručním mixéru, přidáme všechny přísady a pořádně promícháme. Naneseme na talíř. Posypeme červenou paprikou, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme petrželkou.

Přeji dobrou chuť! 🙂 ..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách : MUTTABAL (baklažánová pomazánka)

ENG: mutabal