Kynuté koláčky s jablečnou „nutelou“

Kynuté koláčky s jablečnou „nutelou“

250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
50 g cukru
30 g droždí
3 žloutky
125 g másla
špetka soli
vajíčko na potírání

jablečná „nutela“: připravená již ve skleničce (dostala jsem pár skleniček, tak jsem je použila na koláčky – recept Bohužel neznám) …domácí výroba jakési ovocné pomazánky („nutely“), ale lze použít jakoukoliv marmeládu, povidla či jinou náplň dle chuti

drobenka

Kynuté koláčky s jablečnou „nutelou“ – postup

Postup:
zaděláme těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, menší skleničkou (dnem) vytlačíme důlek, okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem, naplníme, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli nakynout. Pečeme při 170°C dorůžova.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách:
Koláčky

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.