4kuřecí prsa
4lžíce olivového oleje
6lístků čerstvé bazalky
2lžíce 100% rajčatového džusu
karotka
cuketa
sůl
pepř
20g másla
1lžíce třtinového cukru
Kuřecí prso se naklepe na tloušťku cca 1cm a pomaže se směsí z olivového oleje (2lžíce), posekané bazalky, soli, pepře a rajčatového džusu. Necháme asi hodinku odpočinout v lednici.
Mezitím si připravíme karotku, kterou povaříme do poloměkka v osolené vodě. Povařená karotka se rychle zchladí v ledové vodě a nechá okapat. Na olivovém oleji pak karotku a cuketu orestujeme. Poté se přidá máslo a cukr. A zeleninka se nechá zkaramelizovat. Ale pozor na přepálené máslo, nebo cukr! Všechna zelenina by mohla zhořknout!
A nakonec maso. Na rozpálenou teflonovou pánev (nejlépe gril) se položí maso a z obou stran se opéká. Podáváme se zeleninou a sklenkou bílého vína.
K tomuto jídlu bylo profesionálním sommelierem doporučeno Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské bílé 2011 pozdní sběr. Koupíte ho zde: Víno Mikulov
Tak si nechte chutnat, nám chutnalo :-), Markéta
K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich fb stránkách: Grilované kuřecí prsíčko s karamelovou zeleninou