Jahodové řezy

Jahodové řezy

Piškotové těsto:
(těsto na dort)

200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučky (dala jsem méně)
10 lžic oleje
4 vejce
10 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva

Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme olej, vodu a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 170 °C.

Krém:
500 g měkkého tvarohu
500 g bílého jogurtu
Moučkový cukr dle chuti
Vanilkový cukr
Želatina do jogurtových krémů

Jahody a želé na polití

Upečený a vychlazený piškot potřeme krémem a dáme ztuhnout do lednice cca na 1 hodinu.
Poté na krém naskládáme nakrájené nebo celé jahody a polijeme želatinou (přidávám jahodový sirup – želé je chutnější)
Necháme vychladit.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jahodové řezy

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.