MAKOVEC S JAHODAMI

MAKOVEC S JAHODAMI

MAKOVEC S JAHODAMI

(vyzkoušela jsem recept z časopisu Blesku od paní Ludmilky Míškové )..Děkujeme za recept 😉
Suroviny:
100 g hery
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
4 vejce,
100g mletého máku
70 g hladké mouky
Krém:
300 g čerstvých jahod
250 ml smetany na šlehání
4 lžíce moučkového cukru
500 g zakysané smetany
20 g práškové želatiny
1 lžíce citrónové štavy
Na zdobení:
200 g čerstvých jahod
1 balíček červeného želé

Postup:
1. Měkkou heru vymícháme do pěny s 30 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem. Postupně přidáváme žloutky. Z bílků a 90 g cukru uděláme tuhý sníh, který po částech vmícháme do žloutkové hmoty. Nakonec přidáme mletý mák a mouku a vše zpracujeme na těsto. Vlijeme ho na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
2. Citrónovou štávu smícháme s 50 ml vody a vsypeme práškovou želatinu. Necháme ji asi minutu nabobtnat a pak ji rozmícháme. Zakysanou smetanu ochutíme vanilkovým cukrem, přidáme vyšlehanou smetanu, nakrájené jahody a přimícháme želatinu.
3. Jahodový krém natřeme na vychladnutý plát a dezert dáme na 2-3 hodiny do ledničky. Pak na krém rozložíme na plátky nakrájené jahody a zalijeme vlažným želé, připraveným podle návodu na obalu. Zákusek krájíme až po ztuhnutí želatiny.

Přeji dobrou chuť! :-)..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: MAKOVEC S JAHODAMI

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.