(šakrie z arabské kuchyně )
3 l vody
4 ks kuřecích prsíček
2 kuřecí bujóny, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře
500 g bílého jogurtu, můžete přidat i 2 lžíce zakysané smetany
2 syrová vejce
2 lžíce solamylu (škrob )
1 lžíce sušené máty
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
Postup :
Do tlakového hrnce nalijeme vodu, vložíme omytá kuřecí prsa, bujóny, koření, dobře uzavřeme a necháme vařit, až bude maso měkké. V hrnci důkladně rozmícháme bílý jogurt, zakysanou smetanu, syrová vejce. Ohřejeme na mírném ohni (nevařit!). Když je maso měkké, vyndáme ho z vývaru i s kořením. K vývaru nalijeme jogurtovou směs a necháme přejít varem. Přidáme také sušenou mátu. V hrnku pořádně rozkvedláme trochu vody se solamylem, pomalu vlijeme do omáčky a mícháme, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku na konec dochutíme osmaženou cibulku na olivovém oleji a vložíme kuřecí maso.
Přeji dobrou chuť! :-).. Reny 🙂
K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: KUŘE S JOGURTOVOU OMÁČKOU