1 kg mletého hovězího masa
1 cibule
2-4 stroužky česneku (dle velikosti a chuti) – utřít nebo najemno nastrouhat
2 plechovky loupaných nakrájených rajčat (celkem asi ½ kg)
Lžíci oregana (sušené koření)
Lžíci bazalky (sušené koření)
Sůl, pepř
Olej
Vařené špagety
Strouhaný sýr
Nejprve na oleji trochu zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a pak na ní opečeme mleté maso opečeme asi 5-10 min a přidáme ostatní suroviny. Pokud rajčata mají hodně šťávy, tak se nemusí podlévat vodou. Mělo by to být tak husté, aby se nemuselo zahušťovat, ale zároveň aby se to nepřipálilo.
Doba vaření je pak asi 30-40 min – až je maso měkké.
Na vařené špagety dáme omáčku a posypeme sýrem.
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na našich FB stránkách: Špagety s boloňskou omáčkou