CHŘESTOVÁ POLÉVKA

CHŘESTOVÁ POLÉVKA

CHŘESTOVÁ POLÉVKA

500 g bílého chřestu
1 kuřecí bujón
špetka muškátového květu
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 ml šlehačky (nebo zakysané smetany)
sůl, pepř
Na ozdobu strouhaný sýr, zelenou na kolečka nakrájenou cibulku nebo pažitku.
Postup:
Čistý chřest nakrejíme na menší dílky, zalijeme vodou, přidáme bujón a vaříme do změknutí.
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a necháme ji ve vývaru povařit.Uvařený chřest rozmixujeme, přidáme muškátový květ, podle potřeby dosolíme, opepříme. Na závěr zjemníme šlehačkou. Na talíři ozdobíme krutónky, nastrouhaným sýrem a cibulkou.

Přeji dobrou chuť! :-)..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: CHŘESTOVÁ POLÉVKA

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.