KŘENOVÁ OMÁČKA

KŘENOVÁ OMÁČKA

KŘENOVÁ OMÁČKA

KŘENOVÁ OMÁČKA

KŘENOVÁ OMÁČKA

KŘENOVÁ OMÁČKA

KŘENOVÁ OMÁČKA

4 až 5 plátků hovězího libového masa
1 cibuli
1 až 2 lžíce oleje
sůl, pepř, 5 ks nového koření, 5 ks kuličkového pepře )
(1 masox)
400 ml mléka
200 ml smetany
1 lžička citrónové šťávy
cukr
1- 2 lžíce hladké mouky
100 g čerstvého křenu (křen podle vaší chuti)

Postup :
Hovězí plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V hrnci na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova a položíme na ní hovězí plátky a z obou stran rychle opečeme. Zalijeme teplou vodou, přidáme koření, masox a necháme dusit asi hodinu (občas podle potřeby podléváme teplou vodou ). Maso vyndáme z vývaru a uchováme je horké na teplém místě. Dáme si do mísy trochu vody, 2 lžíce mouky, pořádně rozmícháme, přidáme mléko a šlehačku a vlijeme do omáčky. Krátce povaříme za neustálého míchání. Do omáčky vmícháme jemně nastrouhaný křen promíchaný s citrónovou šťávou a dochutíme solí a cukrem.

Přeji dobrou chuť! :-)..Reny:-)

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: KŘENOVÁ OMÁČKA

Recipe in English for our international fans: HORSERADISH SAUCE

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.