Briošky s čokoládou

Briošky s čokoládou

600 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
½ kostky droždí (20 g)
100 g krupicového cukru
100 g hodně změklého másla
2 celé vejce
1 vanilka

Čokoláda nebo Nutela na plnění
1 žloutek + 2 lžíce mléka na potření

Briošky s čokoládou – fotopostup

Zaděláme klasické kynuté těsto a necháme nakynout asi 90 min. Poté rozválíme na tenčí plát a vykrojíme kolečka. Na každé dáme kousek čokolády nebo Nutely, přeložíme na půl a pak ještě napůl – viz foto koláž. Vždy 3 složená kolečka naskládáme do formy na muffiny, které vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo použijeme papírový košíček. Necháme ještě chvilku nakynout, potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem a pečeme při 170°C asi 15-20 min. Mě to vyšlo na 30ks briošek.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Briošky s čokoládou

Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.