Domácí „KRTKŮV DORT“


na velký plech nebo malý + dortovou formu

Těsto:
320g hladké mouky
1 prášek do pečiva
180g moučkového cukru
3 vejce
3 polévkové lžíce kakaa
200ml oleje
200ml mléka

Domácí „KRTKŮV DORT“ na plech

Domácí „KRTKŮV DORT“ na plech

Krém
250g měkkého tvarohu
1 zakysanou smetanu
1 ztužovač tvarohových krémů
250ml smetany ke šlehání
100g čokolády na vaření nebo pár lžic čokoládového zdobení (čok.vločky nebo čok.rýže)
1 vanilkový cukr
uvařený pudink (500 ml mléka + 1 a ½ balíčku vanilkového pudinku + 5 lžic cukru)
4 banány

Vybrat jiný dort

Domácí „KRTKŮV DORT“ na plech - postup

Domácí „KRTKŮV DORT“ na plech – postup

Postup:
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 170°C asi na 30 min.

Krém: v míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Pak po lžících zašleháme vychladlý pudink + vanilkový cukr + ztužovač tvarohových krémů připravený podle návodu. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Na závěr opatrně vmícháme nastrouhanou čokoládu na vaření nebo čok. Zdobení. …krém je méně sladký – dle chuti ještě můžete přisladit

Upečené a zchladlé těsto vydlabeme lžíci střed buchty. Ale pozor, ne až na dno!!!
(pouze na povrchu cca půl centimetru si nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici, aby se dobře dlabala) Vydlabané kousky rozdrobíme do misky.
Banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému posypeme drobečky z vydlabaného těsta. Necháme v chladu uležet …nejlépe do druhého dne! 😉

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí „KRTKŮV DORT“

Vybrat jiný dort

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář