Guláš z divočáka

Guláš z divočáka

1 kg masa na guláš z divočáka či jiné zvěřiny
½ kg cibule
sádlo nebo olej
4 oloupaná rajčata nebo 1 plechovku loupaných rajčat
1 sáček sladké papriky (25 g)
10 kuliček jalovce
½ lžičky mletého kmínu
2 bobkové listy
Sůl, pepř
1 masox (kvůli dětem používám bio bujón bez glutamátu)
Na vyvaření smrkovou větvičku
Dle potřeby na zahuštění hladkou mouku

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle téměř do hněda, přidáme na kostky pokrájené maso, koření, osolíme a chvilku opečeme, zalijeme vývarem z masoxu, přidáme pokrájená rajčata, zamícháme, nahoru dáme větvičku, přiklopíme a dusíme asi 2 hodiny (v papiňáku méně). Když je maso téměř měkké, vyndáme větvičku a dle potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody nebo jíškou.

Jako příloha se hodí cokoliv – houskový nebo bramborový knedlík, těstoviny, rýže nebo chléb 😉

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Guláš