CHILLI POLÉVKA

CHILLI POLÉVKA

CHILLI POLÉVKA

500 g mletého hovězího masa
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 lžíci oleje
1 konzerva červených fazolí (scezených)
1 konzerva menších hnědých fazolí (scezených)
1 konzerva loupaných rajčat
700 ml horkého drůbežího vývaru
špetku drcených sušených chilli papriček
1 zelenou papriku
1 celerovou nať
2 čtverečky hořké čokolády
sůl a pepř
Na ozdobu: zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a na kolečka nakrájenou zelenou cibulku.

Postup:
V hrnci rozehřejeme olej a vsypeme do něj nakrájenou na kostičky cibuli, prolisovaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a drtíme jej přitom vidličkou a promícháváme, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou barvu, pridáme k němu fazole, rajčata, na drobno nakrájenou papriku a celerovou nať, vývar, chilli papričky. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni do měkka. (Tato polévka se může vařit klidně i hodinu). Hořká čokoláda dodá polévce tu správnou chuť. (Čokoláda v této polévce patří k originálním mexickým trikům, protože směs výrazně nabývá díky ní na chuti). Polévku osolíme a opepříme. Nalejeme na talíře a ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a
nakrájenou zelenou cibulkou.

Přeji dobrou chuť! :-)..Reny 🙂

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: CHILLI POLÉVKA

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář